Lucrări de instalații electrice 

Orașele moderne, parcă o rețea de pânze, sunt împletite în linii electrice. Electricitatea este folosită nu numai pentru iluminarea artificială, dar și pentru funcționarea sistemelor de încălzire, aer condiționat, telefonie, pentru funcționarea aparatelor și dispozitivelor de uz casnic. De asemenea activ se dezvoltă tehnologiile transportului electric.

 
Activitățile de construcție și reparații legate de instalarea și activarea liniilor electrice în timpul construcției sau reconstrucției obiectelor arhitecturale pentru uz casnic sau industrial se numesc lucrări electrice sau electromontaj.
 
Etapele lucrărilor electrice
 
1. Pregătire
Se efectuează împreună cu lucrări de reparații generale. Aceasta include:
 
marcarea obiectului;
pregătirea pereților pentru cablaje electrice, găurire;
Montarea mecanismelor de fixare pentru fixarea ulterioară a echipamentelor electrice la acestea;
crearea cuiburilor pentru prize și întrerupătoare în pereți;
asamblarea structurilor de cablu.
 
2. Etapa de bază 
Includ însuși lucrările de instalare electrică:
 
amplasarea liniilor de alimentare electrică a cablurilor în conductă, tavane etc.;
montarea instalațiilor electrice cu curent;
instalarea angrenajelor și panoului electric;
conectarea firelor electrice;
instalarea întrerupătoarelor, prizelor, contoarelor electrice;
montarea dispozitivelor de iluminare (lămpi, lustre etc.).
 
3. Etapa finală 
Rețeaua electrică instalată este testată de dispozitive speciale și este verificată pentru funcționare.
 
Avantajele unui electrician profesionist
 
 Experții nu recomandă instalarea, repararea și înlocuirea rețelelor electrice pe cont propriu pentru a preveni consecințele nedorite: incendii în cablaj, scurtcircuite și accidente. Trebuie de ținut minte că acțiunea descărcărilor electrice reprezintă un pericol mortal pentru corp uman. Șocul electric este principalul risc în viața zilnică și la locul de muncă. Cea mai bună soluție este să sunați unui electrician apelând la serviciile necesare.

 

Un electrician profesionist va efectua nu numai instalarea rețelelor de cablu, dar și va efectua calitativ asamblarea echipamentelor electrice. El va curăța toate contactele și va diagnostica defectele dispozitivelor cu diverse circuite electrice.
 
Un electrician calificat în Moldova experimentat va efectua electrificarea instalației în întregime și la un nivel de calitate ridicată, ghidat de reglementările de siguranță și standardele de stat, precum și de dorințele clienților.
 

Sus