Inspecție imagistică termică‎ în Chișinău și în Moldova

După cum știți, prețurile la gaz în Moldova rămân ridicate. Imagistica termică va scoate la iveală punctele slabe în care există pierderi de căldură. Eliminarea unor astfel de defecte structurale va ajuta la reducerea costurilor de încălzire. 

Costurile pentru încălzirea apartamentelor, caselor private, spațiilor comerciale reprezintă o pondere semnificativă în costurile întreținerii acestora. Prețurile la încălzire în Moldova rămân ridicate și până acum nu trebuie să sperăm la o reducere a tarifelor. 

Prezența curenților, a fisurilor, a punctelor subțiri și slabe în structurile clădirilor afectează într-o mare măsură costurile de încălzire. Anterior, astfel de locuri au fost descoperite prin metode populare - de exemplu, prin topirea zăpezii în anumite locuri ale acoperișului, direcția flăcării lumânării lângă ferestre, uși etc. Astăzi există o tehnologie modernă pentru identificarea unor astfel de zone - inspecția imagistică termică. 

Scopul principal al unui astfel de studiu este de a detecta locurile în care au loc scurgeri de căldură. După asta, proprietarul poate mai efectiv corecta defectele structurale descoperite. 

Imagistica termică  în Chișinău și Moldova este deosebit de relevantă și rezonabilă din cauza prețurilor mari la gaz. De obicei, întreaga procedură nu durează mai mult de trei ore, iar în cazul unor camere sau apartamente mici, poate dura mai puțin de o oră. Cercetările sunt efectuate în exterior și în interior. 

Imagistica termică, termovizor în chirie 

Popularitatea serviciului se datorează eficienței ridicate a sondajului de analiză termică. Poate fi făcut independent, dar numai un specialist calificat poate emite un raport oficialю

Despre inspecția termică

Primele dispozitive care au transformat radiațiile infraroșii în spectrul vizibil au apărut în anii treizeci ai secolului trecut. Astăzi, inspecția imagistică termică este efectuată folosind un dispozitiv modern -  termovizor. Pe ecranul său, sunt afișate obiecte sub formă de culori care vă permit să determinați temperatura aproximativă a unei anumite zone. Acest lucru ajută la identificarea punctelor slabe structurale în ceea ce privește pierderea de căldură.
 

Pentru a efectua un studiu termic, este necesar ca diferența dintre temperaturile din afară și din cameră să fie de cel puțin 10 grade Celsius, iar clădirea în sine nu trebuie expusă la soare cu câteva ore înainte. După efectuarea examinării, specialistul pregătește un raport, care este întocmit pe baza termogramelor primite și îl furnizează clientului.

 

Sus