Înapoi la specializare "Lucrări de forare"

Foraj orizontal

Prețuri de foraj orizontal pentru instalarea de canalizări, conducte de apă, cabluri și conducte de gaz. Direcția de forare vă permite să evitați deteriorarea stratului superior al solului și a structurilor. Prețurile specialiștilor în foraj orizontal în Moldova.
Chişinău
Prețul: 600 MDL / m
Vezi toate prețurile

Prețurile forajului orizontal în Moldova 

Aceasta este o metodă eficientă de amplasare a utilităților fără a deteriora stratul superior de sol, drumurile. 

Un catalog de prețuri al specialiștilor din Moldova pentru forajul orizontal. 

Instalarea comunicațiilor sub pământ este una dintre cele mai dificile sarcini în construcțiile moderne. Deoarece în procesul de pozare se pot întâlni diverse obstacole, cum ar fi șanțuri, drumuri, căi ferate, precum și conducte și cabluri existente. În astfel de condiții, forajul orizontal devine soluția optimă, care permite realizarea comunicațiilor fără a perturba suprafața pământului.  

Ce este forajul orizontal? 

Forajul orizontal este o metodă de amplasare a utilităților în subteran prin forarea unor găuri de foraj pe orizontală și apoi prin penetrarea conductelor în acestea. Această metodă ajută la rezolvarea unui număr de probleme asociate cu instalarea utilităților, cum ar fi :

  • reducerea la minimum a impactului asupra mediului, deoarece forajul orizontal nu afectează stratul de suprafață al pământului;
  • așezarea conductelor pe sub obstacole, cum ar fi drumuri, căi ferate, râuri, etc.;
  • economisirea timpului și a banilor la instalarea utilităților.

Cum funcționează forajul orizontal? 

Forajul orizontal începe cu pregătirea unui amplasament pentru instalația de foraj. Apoi, instalația de foraj este pregătită pentru a fora orizontal sub suprafață. Pentru a face acest lucru, instalația de foraj utilizează un echipament special care permite ghidarea instrumentului de foraj în direcția corectă. 

Odată ce forajul este finalizat, țevile sunt introduse în gaură. Acest lucru se face cu ajutorul unor țevi speciale care sunt introduse în gaura de sondă cu ajutorul unui echipament special. Odată ce țevile au fost instalate, îmbinările sunt sigilate pentru a preveni scurgerile de lichide sau gaze prin îmbinările țevilor.

Sus