Instalare de fose septice la cheie
O fosă septică autonomă este cea mai bună soluție pentru colectarea, prelucrarea și eliminarea apelor uzate în absența unui sistem centralizat de canalizare.
Contactarea companiei noastre este o soluție excelentă dacă aveți nevoie să organizați un sistem de canalizare autonomă fără a fi nevoiți să întocmiți singuri un proiect și un deviz, să selectați și să achiziționați materiale și să comandați echipamente speciale. Meșteri profesioniști cu ani de experiență în acest domeniu oferă serviciul de construire a unei fose septice "la cheie". Suntem gata să ne ocupăm de amenajarea corespunzătoare a fosei septice, garantând o muncă de calitate și costuri foarte accesibile.
Calculul volumului
Pentru a calcula volumul optim al fosei septice, trebuie să determinați volumul total al fluxului de apă. În urmă cu câțiva ani, consumul standard de apă era de aproximativ 125-350 de litri de persoană. În prezent, cele mai moderne aparate de uz casnic sunt în uz activ, reprezentate de:
mașini de spălat - 70 de litri la 2 kg de rufe;
mașini de spălat vase - 15 litri/ciclu;
bideu sanitar - 8 l/min;
cadă standard - 110 litri.
În cazul în care o persoană locuiește permanent, o persoană consumă aproximativ 320-370 de litri pe zi, astfel încât trebuie luat în considerare numărul membrilor familiei care folosesc apa. De exemplu, pentru o familie de patru persoane, consumul total mediu ar fi de 1.400 de litri, adică 4.200 m3 pe parcursul a trei zile în fosa septică. În conformitate cu normele SNiP aplicabile, consumul de apă nu depășește 150 l pe zi, astfel încât volumul construcției poate fi redus cu 20-30%.
Amplasarea fosei septice
Cerințele sanitare reglementează cu strictețe distanța la care trebuie instalată fosa septică față de diferite tipuri de instalații
de la o sursă de alimentare cu apă - 25-50 m;
de un perete al casei - 5-15 m; - de o rețea de conducte - 15 m;
de la o rețea de conducte - 15 m; de la un rezervor de apă - 10-30 m;
de la un rezervor de apă - 10-30 m; de la limita sitului - 3 m;
De la limitele teritoriului - 3 m;
față de plantații - 3 m; față de un drum - 5 m;
de la drum - 5 m.
De asemenea, este necesar să existe drumuri care să asigure accesul camioanelor speciale de canalizare la sistemul autonom de canalizare. Este important de reținut că dimensiunea amplasamentului trebuie să permită instalarea și întreținerea ușoară a structurii în timpul funcționării.
Funcționarea fosei septice
Instalația septică este instalată deasupra nivelului apelor subterane, datorită caracteristicilor de proiectare a instalației de tratare. Funcționalitatea modelului cu mai multe camere este asigurată de diferitele funcții ale rezervoarelor:
Primul rezervor este un colector de ape uzate, în interiorul căruia are loc separarea naturală a tuturor deșeurilor în fracțiuni. Particulele grele se depun pe fund, iar fracția lichidă este transportată în camera următoare prin intermediul unei conducte de revărsare;
Cea de-a doua cameră este un rezervor fără fund care este proiectat pentru descompunerea și reducerea eficientă a nămolului cu ajutorul unor preparate speciale;
Cea de-a treia cameră reprezintă tratarea finală a efluentului în vederea eliminării în siguranță a acestuia în sol sau într-o zonă desemnată.
Datorită prezenței mai multor camere în proiectare, un sistem autonom de canalizare este capabil să proceseze o cantitate semnificativă de apă uzată, iar procedura de pompare și curățare trebuie efectuată după cum este necesar.
Instalare septică
Cât mai repede posibil pentru a pregăti o groapă și un șanț de conducte va permite echipamente speciale, dar în absența drumurilor de acces, toate săpăturile se fac manual, ceea ce afectează costul final de amenajare a unui sistem de canalizare autonom. Există o serie de cerințe pentru instalare:
Drenajul în aer liber presupune utilizarea de țevi portocalii PP sau PVC de 110 mm;
Conducta este adâncită cu 50 cm sub nivelul de îngheț de pe amplasament;
dacă este necesar, se izolează sistemul de conducte;
țevile de canalizare să fie așezate cu o pantă suficientă.
Instalarea unei fose septice multicompartimentale din beton se realizează strict în etape, folosind schema standard de amenajare a unei instalații autonome de canalizare:
săparea unei gropi și a unui șanț de dimensiunea necesară;
instalarea tuturor inelelor de beton;
impermeabilizarea conexiunilor;
instalarea conductelor;
instalare de revărsare;
etanșarea fundului;
instalarea capacului.
În faza finală, se verifică dacă există scurgeri la conexiuni, iar terenul este umplut și nivelat. Toate resturile sunt îndepărtate de pe șantier.
În etapa de instalare, se acordă o atenție deosebită etanșării cu compuși speciali de impermeabilizare, precum și conectării inelelor cu suporturi. Unitatea construcției este cea care va împiedica deplasarea elementelor individuale ale fosei septice și infiltrarea apelor subterane în rezervor, menținând performanța sistemului autonom de canalizare timp de mulți ani.